Gece ve gündüz sağlanan görsel konfor, klasik ve yalın tasarım ile bütünleşen yüksek performanslı modern teknik donanım, LED ve özel optik sistem tasarımı ile ön plana çıkan enerji verimliliği…

Proje Hakkında
Türkiye'nin ilk Outlet'i olan Outlet Center İzmit, 144 dönüm arazi üzerine kurulmuş olup 2.500 araçlık ücretsiz otoparka, 28.777 m2 kiralanabilir alana sahiptir. Kafe & restoranlar, eğlence alanları ve Türkiye’nin önde gelen firmalarına ait 55 adet fabrika satış mağazası ile faaliyet gösteren Outlet Center İzmit, bünyesinde bulunan 200’ün üzerinde markayla ziyaretçilerine tüm yıl boyunca avantajlı ve keyifli alışveriş imkanı sunmaktadır.

Geniş alışveriş koridorları ve meydanı ile açık hava konseptinde tasarlanan Outlet, 2015 yılında renovasyon projesi kapsamında yenilerek faaliyetine devam etmektedir. Enerji verimliliği başta olmak üzere daha iyi bir görsel konfor sağlamak amacı ile dekoratif 9301 LED armatürler kullanılarak aydınlatma renovasyonu sağlanmıştır. Proje konsepti belirlenirken kullanılan aydınlatma armatürlerinin retro tasarımı ile Outlet Center’ın mimari yapısı arasında bir bütünlük sağlanması amaçlanmıştır. Armatürün klasik tasarım yapısı geliştirilerek LED teknolojisi, optik yapısı ile yüksek performanslı, verimli teknik donanım projede ön plana çıkmıştır.

Tüm alışveriş koridorlarında saçak altlarında sarkıt olarak kullanılan Trilux 9301 LED armatürler ile yürüme yolu boyunca yeterli aydınlatma seviyesinin sağlanmasının yanı sıra düşük kamaşma değerleri ile de görsel konfor ön planda tutulmuştur. Ürün tasarımı, alışveriş merkezinin tasarımına uygun olarak klasik ve yalın bir tasarıma sahip olacak şekilde seçilmiştir. Ürünün teknik donanımı ise LED ışık kaynaklı olması ve son teknolojiye sahip optik sistem yapısı ile projenin modern kimliği ile bütünlük sağlamıştır. Gündüz retro tarzı ile mimarinin uyumlu bir parçası olan aydınlatma armatürleri, akşam saatlerinde ise 3000K sıcak beyaz ışık rengi ve homojen ışık dağılımı sağlayan optik yapısı ziyaretçilerin daha rahat vakit geçirmelerini sağlamaktadır.

Saçaklar dışında kalan duvar yüzeylerinde ise Trilux 9301 LED WB özel duvar konsollu ürünler kullanılarak projede bütünsellik yakalanmıştır. Proje kapsamında 200 adet 9301 LED saçak altı armatür ve 20 adet 9301 WB duvar montaj konsollu ürün kullanılmıştır.

Ürünler Hakkında
Trilux 9301 serisi, uygun montaj aksesuarları ile duvar, direk üstü veya sarkıt montaj seçeneklerine uygun dekoratif çevre aydınlatma armatürü serisidir. Ürün, LED veya konvansiyonel ışık kaynağı seçenekleri ve dekoratif tasarımı ile kamusal alanlar, park ve bahçeler, yürüme yolları, bina çevreleri ve bina duvarları gibi birçok dış aydınlatma uygulaması için ön plana çıkmaktadır. Yüksek verimli multi lens teknolojisine sahip optik yapısı sayesinde asimetrik veya simetrik geniş açılı dağılımı seçeneklerine sahiptir. Projenin teknik kriterlerine bağlı olarak optik yapı yüksek darbe dayanımlı PMMA opal veya PMMA şeffaf difüzör seçenekleri ile tamamlanır. LED modül ve driver modül bölümü kolaylıkla gövdeden bağımsız olarak değiştirilir; bakım ve montaj kolaylığı sunar. Trilux 9301 Serisi, alüminyum döküm gövdesi, IP65 yüksek koruma sınıfı ve LED ışık renk seçenekleri (3000K, 4000K) ile çevre aydınlatma için klasik ve yalın tasarımı ile ideal bir çözümdür.

Proje Künyesi
Yer: İzmit, Kocaeli / Türkiye
Yıl: 2015-2016
Müşteri: Outlet Center İzmit - Bayraktar Gayrimenkul Geliştirme A.Ş
Elektrik Proje ve Taahhüt: EREL Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Aydınlatma Tasarımı: Sisel Müh. Elk. San. Tic. A.Ş | Endalight | Trilux Türkiye
Kullanılan Armatürler: Trilux 9301 LED,Trilux 09300K-WB.

Diğer Projeler

Please choose your preferred language.
Switch to English