İzmit Körfez Köprüsü (Osmangazi Köprüsü) Trilux ile aydınlatılıyor… Dünyanın 4. Büyük köprüsü tamamlanarak açılışı gerçekleşti. Projenin teknik aydınlatma ihtiyaçlarına özel proje çözümleri sağlandı…

Proje Hakkında
Osmangazi Köprüsü ya da diğer adı ile İzmit Körfez Köprüsü, İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Burnu ile Altınova'nın Hersek Burnu'nu bağlayan, orta açıklığı 1.550 metre ve toplam uzunluğu ise 2682 metre olan asma bir köprü olarak dünyanın dördüncü en uzun açıklıklı asma köprüsüdür.

30 Haziran 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Osmangazi köprüsü Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi dahilinde tasarlanmış olup; sadece köprü kullanarak körfez geçişinin 2 saatten 6 dakikaya, projenin tamamı tamamlandığında ortalama 8 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğu 3,5 saate düşmesi hedeflenmiştir.

Tamamen çelikten inşa edilen ve ana açıklığı 1550 metre olan köprü, İstanbul'un güneyinde, yani deprem olasılığı olan bir bölgede, Marmara Denizi üzerinde 64 metre yükseklikte asılı duruyor. Bu nedenle sarsıntıyı, hareketi ve yükü sürekli ölçerek normalin dışındaki tüm olayları köprü operatörüne bildiren özel bir teknolojiyle donatılmış yapıya sahip.

Projenin teknik aydınlatma tasarımında viyadükler, çelik ve beton tabliyeler, platformlar ve elektrik binaları için farklı aydınlatma gereksinimlerine özel çözümler sunulmuştur. Viyadük ve tabliyeler için yüksek koruma sınıflı ve yüksek sıcaklık değişimlerine dayanımlı ürünler kullanılmıştır.

Proje Künyesi
Yer: Dilovası, Kocaeli/ Türkiye
Yıl: 2016
Aydınlatma: Sisel Müh. Elk. San. Tic. A.Ş | Endalight | Trilux Türkiye
Kullanılan Armatürler: Trilux Oleveon,Trilux Combial.

Diğer Projeler

Daha fazla bilgi için ...
Oberkasseler Bridge

Daha fazla bilgi için ...
Lighting for Architecture Bridges

Daha fazla bilgi için ...
3.Boğaz Köprüsü

Please choose your preferred language.
Switch to English